Terminliste Resultater Budsjett & Mål

Resultater Rally 2008

Romjulsrally 28/12 2008

Vær: Opphold, klar himmel, og meget kaldt.....

Romjulsrally 2008 er avslutningen på sesongen 08, men også den store testen foran sesongen 2009. Derfor kjørte vi dette løpet som en test for å sjekke at alt fungerte som det skulle med bilen.

For at Bjørn Audun skulle få kjøre litt løp også, ble det han som kjørte dette løpet, målet var å komme greit i mål, uten å satse for masse, men det ble jo Bulk i baksjermen alikevel da...... En stolpe som ikke ville flytte seg gitt.....

SS1:3,8 km. En krevende etappe allerede helt fra start. Svingete, og korte raske svinger, og mange av de over vanskelige krøn, samt bakker. Flere muligheter til avkjøring her.

Vi startet sakte og rolig, da vi begge var "ukjent" i rollene våre i bilen. Endte 12 sekunder etter klassevinner på denne etappen, men kom greit gjennom den.

SS2:  29,96 km. En av de lengste etappene i rally i Norge, og også en av etappene som blir brukt i Rally Norway. Her er det lange sletter over krøn, og rakse partier, men samtidig trange svinger, med vanskelige gupp og hopp. Man får full pakke i denne etappen, og en konsentrasjonsprøve både for kartleser og sjåfør. Veldig morsom etappe, med høy fart.

Vi kom greit igjennom denne etappen, begynte å ta i litt mere nå, da vi var kommet litt på plass i bilen. Vi økte tempoet en god del, og tapte ikke så masse til teten nå som på første etappe. Bilen fungerte bra, og vi kom oss greit i mål på en 6. plass.

SS3: 2,97 km lang. Her skulle vi innom bilcrossbanen på Starmoen motorsenter, og kjøre rundt serviceplassen. En krevende og veldig knotete etappe, med masse hårnåler og veideler. Men ei morsom etappe! Vi fikk tiden 3.55. noe som holdt til en 6. plass på etappen, 19 sek bak vinner. Og akkurat på vei ut av Bilcrossbanen, sto det en Bom, og den ene endestolpen på bommen var ikke lett å flytte på når BA prøvde det... Endte med en grei bulk i bakskjermen som må skiftes, så ble noen timer jobb her gitt...

SS4: 3,8 km. Lik etappe 1. En krevende etappe allerede helt fra start. Svingete, og korte raske svinger, og mange av de over vanskelige krøn, samt bakker. Flere muligheter til avkjøring her. Bulk

Her kjørte vi inn 10 sekunder fra første gang, noe som gjorde at vi kom inn 7 sekund bak etappevinner, og en 6. plass.

SS5: 29,96 km. samme som SS2. En av de lengste etappene i rally i Norge, og også en av etappene som blir brukt i Rally Norway. Her er det lange sletter over krøn, og rakse partier, men samtidig trange svinger, med vanskelige gupp og hopp. Man får full pakke i denne etappen, og en konsentrasjonsprøve både for kartleser og sjåfør. Veldig morsom etappe, med høy fart.

Her tapte vi faktisk 11 sekund til vår egen tid ved første gjennomkjøring. Syntes vi hadde bedre flyt, men klokka sa noe annet. kom inn på tiden 19.52, noe som gav en 6. plass.

SS6: 2,97 km lang.samme som SS3. Her skulle vi innom bilcrossbanen på Starmoen motorsenter, og kjøre rundt serviceplassen. En krevende og veldig knotete etappe, med masse hårnåler og veideler. Men ei morsom etappe! Vi fikk tiden 3.54 noe som holdt til en 8. plass på etappen, 21 sek bak vinner.

Konklusjon: Vi kom i mål, og fikk notert en 6.plass totalt i klassen.

Litt bulket bil og noen timer i garasjen må regnes, men vi er greit fornøyd med løpet, og ser fram mot hjemmebane på Sigdal. Vi ble totalt nummer 6 i rallyet, et stykke bak vinneren i klassen, men kunne ikke forvente annet da vi begge var i forskjellige roller enn det vanlige.

Vi gledere oss til 2009!

Bilde av Bulken som BA klarte å fikse:-)

Romjulsrally 29/12 2007

Vær: Skiftende skydekke, men opphold hele dagen, mildt og vått!

Dette er første løpet i Volvo Original Cup 2008. Vi håper på en bra start, og at vi kan komme i mål med en bra poengsum for det totale resultatet til slutt!

Målet vårt er å fullføre rallyet, og lengst mulig opp på resultatlista.

SS1: 29,97km. En lang og veldig utfordrende etappe, men lange strekninger og stor fart i starten, og mere knot og skarpe svinger mot slutten av etappen. Vi startet ganske rolig, bare for å bli kjent med sporet, og bilen generelt.

Litt rattrust etter å ikke ha kjørt på en stund, men kom fort inn i det igjen. Fikk notert tiden 19.53,4. Dette holdt til en 2. plass i klassen på denne etappen, 22 sek. bak vinneren.

SS2: En kort etappe på 4,47 km. Masse hopp og sprett, og masse skarpe svinger.

Vi kjørte nok litt for forsiktig på denne prøven, og tapte en god del tid, på en så kort etappe. Vi noterte tiden 3.18,3, noe som holdt til en 5. plass på etappen, drøye 4 sekunder bak vinner.

SS3: 3,11 km lang. Her skulle vi innom bilcrossbanen på Starmoen motorsenter, og kjøre rundt serviceplassen. En krevende og veldig knotete etappe, med masse hårnåler og veideler. Men ei morsom etappe! Vi fikk tiden 4.01,2 noe som holdt til en6 plass på etappen, 7,7 sek bak vinner.

SS4: 20,97 km lang, den samme som etappe 1. Vi skulle prøve å ta litt, hente inn noe tid, og forbedre tiden vår fra 1. gang vi kjørte denne etappen. Men veien var blitt veldig sporete, og vanskeligere å kjøre, så vi kjørte litt saktere enn første gang. Noe som resulterte i tiden 20.08,8 og en 4. plass her, og 1.03 bak vinner.

SS5: 3,11 km lang, den samme som etappe 3. Andre gangen vi skulle gjennom denne etappen også, og vi hadde bestemt oss for å ta det litt rolig, for å komme i mål, og få en grei plassering til slutt. Vi tok det nok litt vel med ro, og burde tatt i litt mere, for vi endte totalt opp bare 0,6 sekund bak 2. plassen i klassen. Vi fikk tiden 4.05,2 på denne etappen, 11,8 sekund bak vinner.

Konklusjon: Vi kom i mål, og fikk notert en 3.plass totalt i klassen.

Det ble dermed en pallplassering, og en 3. plass sammenlagt i Volvo Original Cup så langt i 2008! Vi er veldig fornøyd med løpet, vi kom igjennom uten store problemer, og bilen var like hel. Litt synd vi ikke tok i litt mer på siste etappe, da vi bare var 0,6 sekund bak 2.plass totalt i mål! Det var også bare 1,5 sekund bakover til 4. plass, noe som gjør at det var utrolig jevnt i klassen! Vinneren var helt suveren, hele 1.28,1 foran oss!

Vi må jobbe videre med tempoet, og satse for fullt i Rally Hadeland den 25. januar, som er neste løp i cup for oss!

Sigdalsrally, 5/1 2008

Vær: Snøvær hele dagen. Tettere og tettere.

For vår del skulle dette bare være trening, og vi skulle komme oss til mål med hel bil. Dette var også klubbmesterskap for NMK Modum & Sigdal, hvor vi er medlemmer, så om vi hadde kommet oss i mål, hadde vi fått resultat i klubbmesterskapet.

SS1: 17,25 km. Dette er den legendariske Letmolia etappen, en av norges mest kjente og krevende fartsetapper. Her har man alt, fra fart til svingete, til hopp og veideler.

Vi startet litt rolig her også, men fikk opp farten etter hvert. Kom igjennom etappen veldig greit og noterte 2. tid i klassen her. Vi kom inn på 13.14,4, noe som var 3,6 sekund bak vinner på etappen.

SS2:  Dette er en etappe på 14,30 km, over Finnerud. Etappen er utrolig flott, med bratte stigninger i starten, opp i et gardstun med veideler, før man stuper seg ned igjen bratte nedoverbakker. Så flater det ut på slutten av etappen, hvor man får opp stort tempo!

Vi kjørte bra hele denne etappen, hadde et par tilbud for å dra av veien i nedoverbakkene, men kom gjennom uten avkjøring. Vi noterte tiden 11.21,6, som var best i klassen, 2 sekund foran andremann.

SS3: Bjøreskogen, 12,00 km lang. Her er det stor fart jevnt over hele etappen. Man kjører oppover skogene, før man svinger seg ut på hovedveien nedover mot Sigdal. Her oppnår man store hastigheter, inn mot sjikaner. Vi kjørte nok litt for rolig på denne etappen, siden vi er ganske godt kjent her. Tapte litt, og fikk tiden 8.45,5, noe som var 4,9 sekund bak vinner.

SS4: 20.00 km lang. Her svinger man seg helt ned mot Lampeland i Sigdal. En krevende etappe med masse hopp og sprett. Mange veideler, og trange svinger.

Vi kjørte igang med et greit tempo, og skulle bare komme oss i mål egentlig, da vi lå et stykke foran de andre fra vår klubb. Men i en skarp venstresving, ca 3 km før mål på etappen, kom vi utenfor sporet, i masse snø, og kjørte av veien.

SS5: 3,60 km lang, En kort etappe, men krevende, med høy fart inn mot krappe veideler og svinger. Vi kjørte av på forrige etappe, så fikk ikke notert noe tid på denne etappen.

Konklusjon: Det endte som vi ikke håpet på, en tur i grøfta. Noe som tyder på at vi har tatt i nok i alle fall, siden vi ikke holdt oss på veien. Kom litt for fort inn i svingen, og dro av!

Bilen fikk litt skader i styringen, et skjevt støtdempertårn, og ei bærebru som bøyde seg. Men tross avkjøring, vi holdt greit tempo, og alt fungerte som det skulle! Bilen er nå i strekk igjen, og vi stiller til start i Rally Hadeland 25. januar.

Håper på et bedre resultat her, slik at vi kan fortsatt satse på en bra sammenlagtplassering i Cupen 2008.

Resultater Rally 2006

Flesbergrally, 16.sept

Mountain Rally 13. jan

Flesbergsprinten, 16/9 2006

Vær: Skiftende skydekke, men opphold hele dagen.

Siden det er første gang volvoen er i drift, så tok vi det rimelig med ro. Hadde ikke erfaren kartleser med heller, da det samme dag var klubbmesterskap i gokart, så Øyvind kjørte det. Derfor var det Bjørn Audun som kjørte med Alf Kristiansen som kartleser.

SS1: Stuvstadgrenda, 3,2 km. Kjørte rolig for å bli kjent med løypa, da samme løype skulle kjøres 4 ganger. Kom igjennom de 3,2 km på tiden 2.25.0.

SS2:  Er nå litt bedre kjent på løypa, og setter opp tempoet en del. Har ikke noe trøbbel med bilen, og kommer inn på tiden 2.17.0 i mål.

SS3: For 3. gang skal vi ut på den samme SS. Begynner å bli kjent med løypa, og holder et jevnt tempo. Det er satt ut sjikaner på enkelte steder for å få ned gjennomsnittshastigheten på løypa. Dette gjør at man må helt ned i 1. gear og ta det helt med ro gjennom disse sjikanene. Men kommer helskinnet til mål på tiden 2.18.0.

SS4: Siste etappe er i gang, og det er fortsatt den samme som de tre foregående. Kjører også denne gangen feilfritt, og kommer i mål på tiden 2.16.0, altså var dette ett sekund raskere. Alt gikk veldig fint, og vi havnet ut på en totaltid på 9.21.0.

Konklusjon: Et vel gjennomført rally etter våre egne øyne, og vi har fått bekreftet at bilen går bra og at alt er som det skal til Hedmarken neste helg. Her blir det Øyvind som skal kjøre debutant i rally, og skal starte i sitt første rally noensinne med bror Bjørn Audun som kartleser.
Rally Hedmarken er kjent for å være et av de lengste og mest krevende rallyene i Norge, noe som gjør det veldig spennende for oss å kjøre dette som vårt første rally. Når man kjører debutant er det eneste som gjelder å komme seg i mål. Vil takke Alf Kristiansen for at han stilte opp som kartleser, og at han hjelper til som mekaniker når det trengs!

Mountain Rally Norway , 13/1 2007

Vær: Var flott vær, litt kaldt, men opphold og fint hele dagen.

SS 1: Gjesthusvegen - Lengde 3.87 km:

Vi skulle ta det veldig rolig de første etappene for å bli kjent med bilen på vinterføre, bli kjent med hvordan bilen, dekkene og alt fungerte. Men det ble en kortvarig glede for Team Jokerud Motorsport i det første løpen sesongen 2007. Ei bærebru foran på venstre side ble ødelagt, og vi kjørte av veien.

Ble stående en stund i grøfta før vi fikk bilen på veien igjen med hjelp fra publikum. Vi fullførte SS1, men måtte bryte, da venstre forhjul gikk skrapet i skjermen på bilen. Dette var veldig synd, da vi gledet oss veldig til å teste på vinterføre.

Men bilen settes i stand igjen, og vi stiller til start i Rally Hadeland den 27. januar 2007.

Dette er det første løpet i Volvo Original Cup, og da får vi satse på å komme i mål der.

Vi får bare ta dette med oss som erfaring, og satse videre i sesongens løp.