Terminliste Resultater Budsjett & Mål

Resultater Rally 2010

Sigdalsrally           : 09.01.2010 - 7. Plass

Mountain Rally      _ 23.01.2010 - 2. Plass!!

Rally Numedal    __  06.03.2009 - 7. Plass
Rally Hedemarken__25.09.2010 - Brutt

 

Rally Hedemarken 25/09 2010


Vær: Oppholdsvær, kaldt.

Rally Hedemarken er det siste løpet i NM sesongen 2010, og vi reiste med godt mott, og Øyvind tilbake i rallybilen for første gang etter ulykken, som kartleser for Bjørn Audun. Løpet består av 7 fartsetapper på ca 80 km full fart.

SS1: 3,97 km. En kort og rask etappe med masse hopp og sprett, og vanskelige partier. Vi startet ganske rolig, for å få noter og alt til å stemme, og det kom på plass ganske fort. Vi kom gjennom etappen på en grei tid, 2.30,3, noe som holdt til en 9. plass i klassen, 9 sekunder etter etappevinneren.

SS2: 18,76 km. En krevende etappe som starter raskt, og blir smalere og trangere mot slutten. Vi startet i et passe høyt tempo, men veiene var krevende, og ganske dype spor allerede, noe som gjorde at vi tok det litt med ro. Denne etappen skulle også kjøres som en del av SS 6 senere på dagen. Vi kom greit igjennom uten store problemer, og fullførte på tiden 13.31,2, noe som holdt til 8. plass på etappen 40 sekunder bak Petter Kristiansen som var utrolig rask.

SS3: 17,28 km. Smale veier, masse krøn og blinde svinger, noe som gjør etappen spennende og krevende for både sjåfør og kartleser. Vi holdt et større tempo på denne etappen, og fikk rimelig bra flyt på kjøringen. Midt inne på etappen er det et veidele, og rett frem før et stort hopp, kalt Gallis Crest. Over hoppet holdt vi for stor fart, og landet ganske hardt på fronten, noe som gjorde at vi ødela radiatoren, og bilen begynte raskt å gå for varm. Vi måtte bare finne et sted å parkere, og melde brutt løp.

Konklusjon: Førte gang denne sesongen måtte Jokerud Motorsport bryte et løp, og dermed ble det ikke flere NM poeng på Bjørn Audun, noe som endte med at det til slutt ble en delt 10. plass totalt i NM. Vi er meget fornøyd med dette, da Bjørn Audun ikke har mange løp bak seg som sjåfør. Totalt har det deltatt 29 biler i sesongens NM, og da er det et bra resultat. Peder Økseter vant NM, foran Petter Rolfsen, og med Petter Kristiansen på tredje. Vi gratulerer!
Totalt sett er vi fornøyd etter Hedemarken, og bilen er i ferd med å rettes opp. Vi gleder oss til å teste svenske veier i den siste SM runden som går i Kartineholm den 9.10.10. Her er det Øyvind som er tilbake som sjåfør, og Bjørn Audun som kartleser.

Flesbergrally 15/08 2009

Vær: Grått, trist og regnvær hele dagen...

Flesbergrally var et løp som ikke teller i noen cup for oss denne sesongen, men for å få muligheten til å ta med oss en sponsor, så kjørte vi dette løpet. Vi hadde en loddtrekning blant sponsorene våre, og vinneren ble Nils Ole Fladhus.
Nils Ole gledet seg veldig til start, og var nok litt nervøs når vi reiste ut fra Flesberg samfunnshus.

SS1: STUVSTAVGRENDA 1. Bratt oppover fra Teigen, og meg krevende svinger mot slutten. Det går fort, samt at det er noen vanskelige partier med blant annet ei ferist. Vi kom igang greit, og kjørte noenlunde bra. Eneste problemet var første tønne i sjikanen som vi måtte flytte litt på, noe som resulterte i 15 sekunders tidsstraff. Vi kom i mål på tiden 2.26,9, noe som holdt til beste til i klassen, men 2. tid totalt i VOC.

SS2: LANDEGRENDA 1. Her er det hovedveien ned igjen fra Lyngdal mot Flesberg som gjelder. En rask etappe, med bratte nedovebakker mot slutten. Masse sjikaner, hvor det er "svingdegihjel" tendenser med en gammel volvo. Vi startet ganske bra, og kom igjennom første sjikane uten problemer. Fikk opp et bra tempo, og gjorde ikke mange feil på denne prøva. Nils Ole leste ikke noen noter, så måtte kjøre på det sikre, og det jeg husket av løypa. Kom i mål på tiden 3.41,2, igjen raskeste tid i klassen, og rakseste totale VOC.

SS3: STUVSTAVGRENDA 2. Samme som SS1. Nå var det dratt ut masse mere grus i veibanen, noe som gjorde at det var glattere vei, og litt mere utfordring å kjøre. Litt rar inngang i sjikanen, da jeg ikke husket hvem side inngangen var på, men ellers gikk prøva bra. Kom inn på 2.29,4, litt saktere enn føste gangen, men det holdt til 2. tid i totale VOC, men raksest i klassen. Eksakt samme tid som nummer 2 i klassen.

SS4: LANDEGRENDA 2. Samme som SS2. Her var det våtere og glattere enn første gangen vi kjørte, men vi bestemte oss bare for å komme til mål, og ta det med ro... Det gikk fint til siste sjikane, hvor det ble en hektisk inngang, da vi så skogen to ganger i ordentlig sleng, før vi hadde kurs rett mot ei tønne. Fikk rettet det opp, og kom helskinnet gjennom etappen. Noterte tiden 3.47,9 noe langsommere enn føste gangen gjennom. Det holdt til 2. til totale VOC, og beste tid i klassen. Så dermed var seieren i boks.

Konklusjon: Gjennomførte Flesbergrally på en grei måte, da jeg ikke hadde en eneste note, ble det bare å komme seg gjennom. Om jeg hadde kjørt veldig mye raskere med noter tviler jeg sterkt på. Vi vant klasse 17, og Nils Ole kunne hente en pokal for steget på toppen av seierspallen. Vi hadde det gøy i bilen tross regnværet, og Nils Ole fikk endelig se hva rally dreier seg om på en annen måte enn som tilskuer.
Tror noe som satte inntrykk på han var å se de som hadde vært så uheldige å kjøe av veien, og bilene var ødelagte.
Var litt overrasket over at ikke Ståle Hovda kjørte fortere denne helgen, men han tok det helt klart med ro.
Flesbergrally 2009 var et bra gjennomført rally, med lang reg. pause som ble en sosial samling under taket på saga.
Vi er fornøyd med rallyet, og sponsoren som satt på var også veldig fornyd, noe som teller masse for oss videre neste sesong:-)

 

Rally Hadeland 24/01 2009

Vær: Verdens værste snøvær, vått og 12 minus

Rally Hadeland, det første rally i Volvo Original Cup 2009, og vårt første cupløp i klasse 17. Vi var veldig spente foran dette løpet, siden vi
har byttet klasse til klassen for B-førere. Samtidig har vi nyovehalt motor, så blir spennende å teste den.

SS1: BROVOLL 13.95km. Raske partier fra start med mange utfordringer mot slutten. En krevende fartsprøve, noe vi fikk merke fra første meter. nervøs og spent sjåfør, gjorde masse småfeil, og var i snøkanten 4 ganger hvor hele ruta var dekket av snø. Det var så masse snø i veien at vi bare gikk å ploget hele veien nesten. Kom i mål, på tiden 12.20,1, noe som holdt til 6.plass på etappen.

SS2: SAGVOLDEN 21,09 km. Både raske og krevende partier på en av de mest kjente etappene i Hadeland sin rallyhistorie. Også her var det utrolig masse snø, og allerede på SS1 var det mange som måtte bryte. Vi kom oss helskinnet mellom denne etappen, og hadde mere enn nok med å prøve å få bilen til mål. Noterte en 3. tid her, med 17.34,2, bak Haugerud og Hovda.

SS3: LØVBRØTTE 5,76 km. Mange krevende partier også på denne etappen, men er ganske rask. En utfordring både for kartleser og fører her. Morsom etappe, hadde det ikke snødd som bare det hele dagen, hadde det vært morsomt... Vi fant ut at skulle vi komme til mål i dette løpet, var det bare å ta det helt med ro, slik at vi kom oss mellom etappen. Fikk en 3. tid her også, med 4.44,9.

SS4: ÅSTJERN NORD 9,11 km. En rask prøve, med mange gupp og små krøn. Spennende fartsetappe, hvor bilen får prøvd seg på mange partier. Vår plan var igjen å komme gjennom etappen på en grei måte. Siste 4 kilometerne begynte frontruta å ise, så sikten ble utrolig dårlig. Dette gjorde at vi måtte ta det litt med ro, og vi var redde for å bli tatt igjen, men det gikk fint. Kom inn på tiden 7.01,1, en 3. plass.

SS5: HELGEDALEN 6,40 km. Knotete etappe opp til mål, med et raskt parti nede i dalen. Mange krappe svinger, og alt skal stemme om man skal kjøre fort på denne etappen. Vi tok det piano her også for å kunne sikre noen poeng i cupen denne sesongen. Vi kom inn på tiden 5.30,3, en 4. plass i klassen vår.

SS6: HARESTUA GÅRD 1,29 km. Rask fra start, svingete og knotete på et jorde. Mange hårnåler, og krappe svinger. Hopp like bak bensinstasjonen, og en flott publikumsetappe. Absolutt en bedre etappe for publikum enn for rallybilene, da det blir meget dype spor på jordet, noe som gjør det vanskelig å kjøre fort. Men vi kom oss til mål, og ble nummer 2 på denne med 1,42.5.

SS7: BROVOLL 13.95 km. Samme som SS1, men denne ble strøket pga forholdene og snøværet.

SS8: SAGVOLDEN 21,09 km. Samme etappe som SS2. Her hadde vi ett eneste mål, kom til mål! Vi ville bare sikre poeng, og få bilen hel gjennom dette rally. Vi kom i mål på en 3. plass med tiden 18,06.5.

Konklusjon: Vi gjennomførte dette rallyet på en grei måte, men forholdene gjorde det helt umilig å kjempe med de beste. Vi hadde veldig masse trøbbel på SS1, og med ising på ruta. Målet vårt med dette løpet var å få poeng i cupen, og vi endte på totalt en 3. plass i klassen, og er veldig fornøyd med resultatet. Arrangøren kan ikke noe for været, så det skal de ikke ha skylden for. Hadeland er et flott rally, og vi gleder oss til å komme tilbake neste år.
Neste rally for Jokerud Motorsport blir Rally Hokksund 7.02.2009.

Sigdalsrally 10/01 2009

Vær: Opphold, fint vær, og ca 10 minus.

Sigdalsrally 2009, første NM runde, første løp i Norgescup, og for mange den første ordentlige gjennomkjøringen for sesongen. Spenningen er ganske høy hos de fleste deltakerne, og med 118 startende, blir dette en festdag på skogene rundt Sigdal, Modum og Krødsherad.

SS1: DJUPSJØEN 13,79km. Helt ny etappe i Sigdalsrally, som starter i Eggedal, og krabber seg oppover stigningene mot Norefjell, før man ender opp på Bøseter ved mål. For vår del var det spenning rundt denne etappen, føsrte etappe for Øyvind som sjåfør, og hjemmebane. Vi kjørte fort, og fant fort flyten, og kjørte inn til tiden 10.48,9 på de 14 kilometerne. Dette holdt til en 2.plass på etappen.

SS2: NYE BJØRESKOGEN 15,78km. Ei gammel etappe i sigdalsrally, men de første 4 kilometerne er nye av året. Ei krevende og trang etappe i starten, med masse knot, men morsom etappe. Kom godt igang, og traff et bra tempo. Når vi kom ut på partiet der den originale Bjøreskogen, som vi er ganske godt kjent på, satt vi opp ett godt tempo. Kjørte inn til tiden 10.51,3, som var bare 4 sekunder bak etappevinneren.

SS3: LETMOLIA-NYSÆTRA 29.93km. En av de lengste etappene i rally i Norge, og desidert etter vår mening den tøffeste! Her er det så mange utfordringer at kartleser bør være Øystein Sunde X2 for å klare å komme med notene fort nok. Opp og ned over krøn, og skarpe svinger. Ei svært krevende, men utrolig morsom etappe. Vi kjørte godt her også, til tross for et par kilometer uten kartleser i starten på etappen da Bjørn Audun datt ut av notene. Kom inn på tiden 23.33,2, noe som holdt til 2.plass i klassen også her.

SS4: JERPETON 9.04km. Etappen ble kortet ned, pga manglende snø, og det ble derfor kjørt bare 4 av 9km. Ei grei etappe, som vi kjørte inn til 2. beste tid i klassen, med tiden 3.17,2.

SS5: FINNERUD 13.57km. En klassiker i Sigdalsrally, noe som gjør den til en velkjent etappe. Starter i trang vei opp til et gardstun, før den slynger seg nedover bakkene mot Krøderen. Ei krevende etappe dette også, med mange fallgruver. Vi var klar over at dersom vi holdt et greit tempo til mål på denne, og siste etappe, ville vi bli nummer 2 i klassen. Tok igjen en bil inne på denne prøven, som vi ble liggende bak en stund, men tapte ikke veldig masse tid. Kom inn til tiden 10.33,3.

SS6: BJØRESKOGEN 11.99km. Gamle gode kjente Bjøreskogen, ei etappe vi er godt kjent på. Visste at om vi kom oss i mål, så ville vi bli klubbmestre i klasse 17, så tok det derfor med ro på dene etappen. Når da også fulltlysene på bilen streiket i mørket, hadde vi ikke all verden til lys:-) Vi kjørte gjennom, og kunne notere tiden 8.00,1, noe som også holdt til en 2. plass.

Konklusjon: Et meget godt gjennomført rally av Jokerud Motorsport, som vi er veldig fornøyd med! Vi ble nummer 56 totalt i Sigdalsrally, av 88 fullførte deltakere. Ikke dårlig det med når man kjører klassen med bilene med minst motoreffekt i rally! Vi ble til slutt nummer 2 i klasse 17, i vårt første løp i denne klassen. Samlet med oss verdifulle Norges Cup poeng, samt klubbmestre i vår klasse! Tidene våre på de forskjellige SS viser at vi kan hevde oss i Volvo Original, og blir spennende utover året! Vi gleder oss til fortsettelsen i rally Hadeland den 24. januar. Og til våre sponsorer, tusen takk for hjelpen!

Romjulsrally 28/12 2008

Vær: Opphold, klar himmel, og meget kaldt.....

Romjulsrally 2008 er avslutningen på sesongen 08, men også den store testen foran sesongen 2009. Derfor kjørte vi dette løpet som en test for å sjekke at alt fungerte som det skulle med bilen.

For at Bjørn Audun skulle få kjøre litt løp også, ble det han som kjørte dette løpet, målet var å komme greit i mål, uten å satse for masse, men det ble jo Bulk i baksjermen alikevel da...... En stolpe som ikke ville flytte seg gitt.....

SS1: 3,8 km. En krevende etappe allerede helt fra start. Svingete, og korte raske svinger, og mange av de over vanskelige krøn, samt bakker. Flere muligheter til avkjøring her.

Vi startet sakte og rolig, da vi begge var "ukjent" i rollene våre i bilen.

Endte 12 sekunder etter klassevinner på denne etappen, men kom greit gjennom den.

SS2: 29,96 km. En av de lengste etappene i rally i Norge, og også en av etappene som blir brukt i Rally Norway. Her er det lange sletter over krøn, og rakse partier, men samtidig trange svinger, med vanskelige gupp og hopp.

Man får full pakke i denne etappen, og en konsentrasjonsprøve både for kartleser og sjåfør.

Veldig morsom etappe, med høy fart.

Vi kom greit igjennom denne etappen, begynte å ta i litt mere nå, da vi var kommet litt på plass i bilen. Vi økte tempoet en god del, og tapte ikke så masse til teten nå som på første etappe. Bilen fungerte bra, og vi kom oss greit i mål på en 6. plass.

SS3: 2,97 km lang. Her skulle vi innom bilcrossbanen på Starmoen motorsenter, og kjøre rundt serviceplassen. En krevende og veldig knotete etappe, med masse hårnåler og veideler. Men ei morsom etappe! Vi fikk tiden 3.55. noe som holdt til en 6. plass på etappen, 19 sek bak vinner. Og akkurat på vei ut av Bilcrossbanen, sto det en Bom, og den ene endestolpen på bommen var ikke lett å flytte på når BA prøvde det... Endte med en grei bulk i bakskjermen som må skiftes, så ble noen timer jobb her gitt...

SS4: 3,8 km. Lik etappe 1. En krevende etappe allerede helt fra start. Svingete, og korte raske svinger, og mange av de over vanskelige krøn, samt bakker. Flere muligheter til avkjøring her.

Her kjørte vi inn 10 sekunder fra første gang, noe som gjorde at vi kom inn 7 sekund bak etappevinner, og en 6. plass.

SS5:  29,96 km. samme som SS2. En av de lengste etappene i rally i Norge, og også en av etappene som blir brukt i Rally Norway. Her er det lange sletter over krøn, og rakse partier, men samtidig trange svinger, med vanskelige gupp og hopp.

Man får full pakke i denne etappen, og en konsentrasjonsprøve både for kartleser og sjåfør.

Veldig morsom etappe, med høy fart.

Her tapte vi faktisk 11 sekund til vår egen tid ved første gjennomkjøring. Syntes vi hadde bedre flyt, men klokka sa noe annet. kom inn på tiden 19.52, noe som gav en 6. plass.

SS6: 2,97 km lang.samme som SS3. Her skulle vi innom bilcrossbanen på Starmoen motorsenter, og kjøre rundt serviceplassen. En krevende og veldig knotete etappe, med masse hårnåler og veideler. Men ei morsom etappe! Vi fikk tiden 3.54 noe som holdt til en 8. plass på etappen, 21 sek bak vinner.

Konklusjon: Vi kom i mål, og fikk notert en 6.plass totalt i klassen.

Litt bulket bil og noen timer i garasjen må regnes, men vi er greit fornøyd med løpet, og ser fram mot hjemmebane på Sigdal.

Vi ble totalt nummer 6 i rallyet, et stykke bak vinneren i klassen, men kunne ikke forvente annet da vi begge var i forskjellige roller enn det vanlige.

Vi gledere oss til 2009!