Terminliste Resultater Budsjett & Mål

Resultater Rally 2011

Sigdalsrally           : 15.01.2011 - Brutt pga avkjøring på SS7
Rally Hadeland      : 29.01.2011 - Brutt pga ødelagt radiator på SS5

 

Rally Hadeland (NM) 29.01.2011


Vær: Oppholdsvær, ca 10 minus.

SS1: Sønsteby Nord 16,63 Km. En ekstremt rask etappe fra start, og litt mer knot mot slutten. Her gjelder det å være våken helt fra start.
Vi startet bra, og det gikk på fullt nesten hele veien. Det fungerte mye bedre inni bilen enn under Sigdalsrally, og med harde flotte veier var alt duket for et fint løp. Vi kjørte inn til 7 beste tid i klassen, 21 sek bak vinneren.

SS2: Gulsjøen Syd 17,10 km. En kjent etappe fra Rally Hadeland, men da motsatt vei. Mange raske partier på smal vei, og mange utfordringer for både kartleser og fører. En del mere grus på denne etappen enn på SS1, men var bra grep. Vi fikk det til å stemme bra på denne etappen, og fullførte inn til 6. tid, men var 39 sek bak etappevinnerren.

SS3: Samme som SS1. Vi bestemte oss for å ta litt mer på denne etappen, og kjørte ned vår egen tid fras SS1 med 10 sekunder. Følte ikke vi hadde veldig mye mer å gå på under denne etappen, men viste seg at vi fortsatt var for langt etter de raskeste. 8 tid på etappen, og var 26 sekunder etter raskeste bil. Vi fungerer stadig bedre inni bilen, og vi bestemte oss for å fortsette i dette tempoet uten å ta de store riskene. Det sliter hardt på piggene på denne etappen da det er masse frossen grus.

SS4: Samme som SS2. Ville også her prøve å senke vår egen tid på etappen fra første gjennomkjøring. Det føltes som det gikk ganske fort, men var nesten helt borte med pigg på begge forhjul da etappen var ferdig, noe som gjorde at vi måtte ta det litt med ro mot slutten av etappen. Var også mange biler som hadde kjørt av veien på denne etappen, noe som gjorde at vi tok det med ro forbi der det var varseltrekanter. Tydeligvis tar vi det mere med ro enn mange andre forbi slike steder da vi ble slått med 50 sekund på denne etappen. Hadde 5. tid i klassen.

SS5: Sagvolden Syd 21,01 km. Også denne etappen går motsatt vei ifra tidligere år. En krevende lang etappe med mye hopp og sprett, lange raske partier, men også trange partier, noe som gjør den meget spennende. Etter at mange hadde falt fra på etappe 4, så lå vi på 3.plass i klassen, noe som gjorde at om vi kom til mål ville vi bli nummer 3, og få med mange poen i NM, samt en pallplass i en NM runde.
Vi bestemte oss derfor for å ta det rolig, slik at bilen holdt og vi kom til mål. Men på et hopp inne på etappen, slo vi litt fir hardt nedpå med fronten, og på transport til SS6 ble det hull i radiatoren etter at viften gnagde hull i den, noe som gjorde at vannet rant ut, og bilen kokte. Vi var nødt til å bryte på transporten, og måtte melde brutt løp ved Shell stasjonen på Roa.

Konklusjon: Vi har også under dette løpet tapt for mye tid, men skal ikke regne med annet heller, da vi ikke har hatt mye tid i bilen etter at Øyvind var tilbake fra skadeavbrudd. Men ting fungerte mye bedre inni bilen, og ting går i riktig retning, da vi var ganske mye nærmere de beste på tidene. Veldig synd at vi måtte bryte fra en flott 3. plass i klassen, men desverre slik er iblant rally, ofte flere nedturer enn oppturer.
Nå er girkasse sendt til overhaling, og det viser seg at sperren i kassa har vært veldig dårlig, og må skiftes. Dette kan medvirke til at bilen går litt dårligere. Vi håper virkelig på enda større fremgang til rally Finnskog, og satser på å komme i mål der til en best mulig plassering.
Vil passe på å få takke sponsorer for støtten, og desverre har resultatene foreløpig uteblitt, men om vi klarere pallplass under en NM runde, vil vi få litt TV-tid, noe som er bra for dere sponsorer.

Vi gleder oss til Rally Finnskog den 24-25.2.2011

 

Sigdalsrally (NM) 15/01 2011


Vær: Lett snøvær, ca 10 minus.

SS1:12,9 Km. Vi var spent på å komme igang med årets første rally i NM, og Øyvind sin førte tur i Fiesta på vinterføre etter ulykken.
Vi begynte i rolig tempo, men allerede i sving nummer 3 var vi langt utenfor sporene, og rallyet kunne fort endt her.
Vi kom i mål, men tapte for mye tid i forhold til de beste.

SS2:16,4 km. Igjen måtte vi bare føle oss fram på varierende forhold, og veier, noe som gjorde at vi ble sittende mye på vent, og ikke helt tør å kjøre for fullt enda. Vi tapte 30 sekund til de beste, noe som er for mye.

SS3:7,2 km. En etappe som Øyvind aldri har kjørt før. Vi kjemper for å få ting til å fungere inni bilen, og denne etappen ble et godt eksemet på at det ikke fungerte i det hele tatt. Masse rot fra førers side gjorde at avstanden opp til de beste ble altfor lang.

SS4: 3,94 km. Kort rask etappe som vi fortsetter å rote md. Får ikke noe flyt på kjøringen, og sliter med å finne godfølelsen. Noe som også viser seg på resultatet, da vi igjen taper altfor masse tid.

SS5:16,9 km. Den beryktede Letmolia etappen, kanskje en av de råeste etappene i Norsk Rally. Vi skulle prøve å øke tempoet litt, men like før mål på etappen blir vi tatt igjen av bilen som startet bak oss. Vi måtte stoppe i et veidele for å slippe forbi, tapte litt på det, men da hadde vi allerede tapt altfor masse på forhånd, så vi henger ikke med.

SS6:9,8 km. Ei fartsetappe som går fort i starten på åpen vei, og blir litt mer utfordrende på slutten. Vi startet i et bedre tempo her, men fant heller ikke her ordentlig rytmen. Vi følte det gikk bedre selv, men tiden på etappen viste noe helt annet. Igjen tapte vi mye tid.

SS7:16,7km Siste etappe i årets Sigdalsrally. Vi skulle bare fullføre inn til mål på 5 plass i klassen, men slik skulle det ikke bli. 4 km før mål på etappen skulle vi over et krøn, og fikk ikke med svingen over krønet, og vi havnet i grøfta. Ingen skade på bilen, men sto såpass godt utenfor veien at vi ikke kunne få bilen opp igjen uten hjelp. Det sto folk der vi kjørte av, så da ble vi tilskuere rundt bålet.

Konklusjon: Vi har generelt tapt for mye tid hele dagen, i forholdt til hvor godt vi hang på under rallyet vi kjørte i Sverige i høst.
Vi er nå nødt til å teste masse, justere innstillinger på bilen for å optimalisere bilen foran Rally Hadeland. Vi håper på å være en god del nærmere de andre under dette rallyet. Dersom man skal være realistisk, så må vi nok finne oss i å ikke henge bedre på, med tanke på hvor lite vi har fått kjørt bilen etter ulykken. Men, utover i sesongen er målet å kunne hevde seg i klassen.

Vi gleder oss til Rally Hadeland 29.1.